Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stampen-vd på topp-post hos Tidningsutgivarna

Stampen medias vd Johanna Öberg blir ny vice ordförande i branschorganisationen Tidningsutgivarnas styrelse. GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein omvaldes till styrelsen.

Tidningsutgivarna (TU) höll på torsdagen sitt årsmöte. En av två vice ordföranden blir Johanna Öberg, vd i GP:s moderbolag Stampen media.

Hon kom till GP i början av 2015, efter en 15-årig karriär främst inom Kinnevik-koncernen. Bland annat har hon varit vd för Metro Puerto Rico och global säljdirektör för Metro International. 

När du kom till GP sade Stampens koncernchef Martin Alsander att du passar perfekt, eftersom du är både kommersiell och förändringsbenägen. Stämmer det?

– Citatet får stå för honom, men jag har fokus på intäkter och är beredd att ändra både organisation och affärsplaner, säger Öberg.

Vad tror du då om tidningarnas framtid?

– Tidningsvarumärkenas framtid är mycket god. Vi har väldigt god möjligheter att nå ut till våra läsare och tittare och TU har ett viktigt uppdrag i en viktig tid för branschen, säger hon.

GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein har suttit tre år i TU:s styrelse och omväljs nu.

Vad gör egentligen TU?

– Vi bevakar frågor som är viktiga och gemensamma för branschen, som lagförslag och utredningar, säger Cecilia Krönlein.

Vad tror du om branschens framtid?

– Just nu satsar vi väldigt, väldigt mycket på nytt innehåll, nya funktioner och nya arbetssätt, inte bara på GP utan i branschen. Det är nyckeln till att vi ska kunna fortsätta vara en viktig röst i samhället, avslutar Cecilia Krönlein.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.