Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stampen förlänger rekonstruktionen

Stampen ansöker om förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader. Hela processen väntas vara klar i september.

Ansökningar om förlängning lämnades in till sju olika tingsrätter på onsdagen. Beskedet är väntat – rekonstruktören meddelade redan den 23:e maj, när ansökan om rekonstruktion först lämnades in, att processen skulle ta längre tid än de tre månader alla bolag först tilldelas.

Planen för när allt ska vara klart har inte heller ändrats – rekonstruktionen väntas fortfarande avslutas i september.

– Det är lite svårt att idag säga exakt hur tidsplanen ser ut. Det beror bland annat på hur diskussionerna med Skatteverket utvecklar sig och hur rekonstruktörens insamling av röstlängder går. Men september är en bra målbild, säger Martin Alsander, Stampens vd och koncernchef.

Förhandlingar med Skatteverket

Mötet med den största oprioriterade fordringsägaren, Skatteverket, hålls under onsdagen. Myndigheten har krav på runt 500 miljoner kronor på Stampen och har ännu inte bestämt om de tänker säga ja till ackordserbjudandet, som ligger på 25 procent.

Erbjudandet innebär att alla fordringar över ett visst belopp skrivs av med 75 procent. För att det ska hända behöver dock 75 procent av antalet fordringsägare, och fordringsägarna för 75 procent av skulderna, säga ja. Därför är Skatteverkets röst mycket viktig.

Bättre resultat

Under sommaren har förhandlingarna om att få in nya pengar till Stampen också fortsatt med full fart. Martin Alsander tycker att rekonstruktionen hittills gått bra.

– Jag är extra nöjd över att verksamheterna fungerar – vi gör hittills ett bättre resultat än samma period förra året trots att vi befinner oss i rekonstruktion. Vi har också haft flera bra diskussioner med nya potentiella investerare och vi upplever att vi haft stor förståelse från fordringsägarna när det gäller ackordserbjudandet, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.