Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett nytt avtal innebär att Stampenägda VTD ska hämta och dela ut inrikesbrev och samhällsinformation åt Göteborgs stad med kringkommuner de närmaste fyra åren.  Bild: Jessica Gow/TT
Ett nytt avtal innebär att Stampenägda VTD ska hämta och dela ut inrikesbrev och samhällsinformation åt Göteborgs stad med kringkommuner de närmaste fyra åren. Bild: Jessica Gow/TT

Stampen-företag tar hem upphandling värd 100 miljoner

Västsvensk tidningsdistribution (VTD), som liksom Göteborgs-Posten ingår i Stampen, har tagit hem en upphandling värd 100 miljoner. Från och med juni och fyra år framåt ska VTD stå för förmedling och hämtning av inrikesbrev och samhällsinformation åt Göteborgs stad med kringkommuner.

Det nya avtalet innebär att VTD varje år kommer att hämta och dela ut runt två miljoner inrikesbrev– som till exempel kan röra bygglov eller information från skolan till föräldrar – i Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Orust, Partille, Tjörn samt Öckerö.

– Vi besitter unik kärnkompetens om distribution på västkusten och slogs med de största aktörerna på marknaden i denna upphandling, säger Peder Schumacher, vd på VTD, i ett pressmeddelande.

Han utesluter inte att nyanställningar kan bli aktuella även om nuvarande organisation är rustad för att hantera det långsiktiga avtalet.

– Med den tillväxt som VTD har idag är det självklart att vi löpande ser över behovet av rekrytering och kompetensförsörjning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.