Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Netflix succéserie ”Squid game” har fått en kryptovaluta, som ökat dramatiskt under de första dagarna efter lanseringen. Bild: Youngkyu Park
Netflix succéserie ”Squid game” har fått en kryptovaluta, som ökat dramatiskt under de första dagarna efter lanseringen. Bild: Youngkyu Park

”Squid game”-valuta har ökat med över 90 000 procent

Netflix nya succéserie ”Squid game” har lett till skapandet av en ny kryptovaluta, rapporterar CNBC. Och på bara tre dagar har värdet ökat med över 90 000 procent.

Netflix sydkoreanska kioskvältare ”Squid game” har med över 111 miljoner visningar under de senaste veckorna varit den mest sedda serien på streamingtjänsten i över 90 länder.

Serien handlar om utsatta vuxna som leker barnlekar på liv och död med löfte om att kunna vinna en stor prissumma och har på senare tid fått stor uppmärksamhet. Bland annat har skolbarn uppgetts leka ”Squid game”-inspirerade lekar. Och hajpen har nu även lett till skapandet av en ny kryptovaluta, rapporterar CNBC.

LÄS MER: Engelska myndigheter: Förbjud era barn att se Squid Game

LÄS MER: Psykologen: Låt inte barn under 12 se på Squid game

”Squid”, som valutan heter, släpptes under tisdagen och har sedan dess ökat med över 90 000 procent i värde – från en cent, motsvarande en knapp krona, till över elva dollar, motsvarande nästan 100 kronor.

Kryptovalutan lanserades som en del av onlineturneringen The Squid Game Project som ska starta i november. Turneringens utformning liknar den i tv-programmet, men med en viktig skillnad: utan livet som insats, meddelar arrangören.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.