Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Språkkursen gav mycket

En impulsansökan till en engelskkurs i Brighton resulterade i många nya vänner och upplevelser för Moa Arvidsson.

- Jag lever mycket mer aktivt här än jag gjorde i Göteborg. Man gör något roligt hela tiden, säger hon om de senaste månaderna i Brighton där hon läst en kurs i engelska A.

I maj sade hon till GP att hon var oviss om framtida yrke och uppgiven om att hitta ett jobb till hösten, men planen var att resa. Nu blev det både resa och studier.

Kursen i Brighton är anordnad via Göteborgs Universitet och det är runt 40 svenska elever i klassen som Moa Arvidssons går i.

- Vissa tycker att det är dåligt att man umgås med så många svenskar. Men man pratar ju mycket engelska ändå. Jag tycker att jag har lättare att prata nu, mest för att man inte bryr sig så mycket om det blir fel längre.

Och Brighton är en stad helt i hennes smak.

- När jag kom i början av september var det jättefint här med havet och pirerna. Sen gillar jag att det verkligen är en musikstad. Det känns som om att alla kan spela något instrument här, och man kan se jättemycket spelningar. Både små lokala och stora band.

Men även om hon gillar sitt nya liv i Brighton finns det saker som hon längtar efter.

- Jag saknar familjen och kompisarna där hemma. Och svensk mat!

Det är också betydligt dyrare i Brighton än hemma i Göteborg, både boende och andra utgifter. Men lågkonjunkturen har inte påverkat henne.

- Som student märker man kanske inte så mycket av det, och eftersom jag kom in på engelskkursen brydde jag mig aldrig om att söka några jobb.

Val av framtida yrke och plugga på högskola får skjutas på framtiden, att läsa B-kursen till våren känns som det bästa alternativet.

- Jag vill inte plugga något bara för saken skull.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.