Spotifys nya satsning – utmanar TikTok

Spotify har ansökt om ett patent som kan vittna om bolagets nästa satsning. Enligt sajten Seekingalpha kan en tjänst som påminner om TikTok vara på gång.

ANNONS
|

Svenska spotify kan vara på gång att utveckla en videotjänst, i samma stil som den kinesiska appen TikTok.

Det framgår av den patentansökan som bolaget har lämnat in, något som både Seekingalpha och DI digital rapporterat om.

Ansökan antyder att Spotifyanvändare i framtiden kommer att kunna skapa så kallade ”video moments”, i samband med att de lyssnar på musik. Klippen kommer sedan att kunna spridas utanför Spotifys plattform.

LÄS MER:Pandemin största hotet någonsin mot musikindustrin

LÄS MER:Miljardförsäljning för Spotifys grundare

Trump har förbjudit TikTok

”En mottagare av ett ”video moment” kan höra ljudklippet i samband med videoinnehållet och även se låtens metadata för att se namnet på låten och artisten som spelas” skriver bolaget i sin ansökan.

ANNONS

Kinesiska TikTok är världens snabbast växande app när det kommer till kortare videor – och har laddats ner miljoner gånger i Sverige under de senaste åren.

Men appen har också varit föremål för diskussion då kritiker menar att den också kan användas för övervakning. I USA har president Donald Trump skrivit på en order som förbjuder bolaget om det inte får amerikanska ägare inom 45 dagar.

LÄS MER:Spotify fortsätter podcastsatsning

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS