Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sportkedjan lägger ner satsning i Nordstan – efter ett halvår

Stadium slog upp dörrarna till sin satsning på sneakers, Sneakers Point, i Nordstan i maj. Bara ett halvår senare läggs den ner, rapporterar Market.

I början av 2018 lanserade Stadium konceptet Sneakers Point med en första butik i Norrköping. I maj i år var det Göteborgs tur när kedjan slog upp dörrarna till en sneakersbutik i Nordstan.

Men nu, bara ett halvår senare, läggs verksamheten ner.

Istället ska man satsa på det nya konceptet Stadium Pulse i lokalerna, uppger Daniel Löfkvist, operativ chef och vice vd för Stadium, för Market:

– Det stämmer att vi genomför en nyöppning i lokalen under december månad. Sneakers Point kommer av olika anledningar att läggas ner som koncept och lokalen i Nordstan kommer konverteras till en Stadium Pulse som är ett koncept med träning/running i fokus.

LÄS MER: Möbelkedjan Trademax öppnar jättebutik vid Ikea i Göteborg

Satsar på yngre, urban målgrupp

Stadium Pulse beskrivs på kedjans hemsida som en satsning på exklusiva och trendiga modeprodukter, som riktar sig till en yngre, urban målgrupp.

I dag finns en sådan butik på Kungsgatan i Stockholm.

Utöver Nordstan finns Stadium på Backaplan, Frölunda Torg, Sisjön och Fredsgatan i Göteborg.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.