Spendrups märkte alkoholhaltig öl som alkoholfri

Ett parti av Melleruds Utmärkta Pilsner Eko 4,5 % 33 cl har felaktigt märkts som alkoholfria. Spendrups drar nu tillbaka ölen.

ANNONS
|

Efter att Spendrup har upptäckt att ett parti av Melleruds Utmärkta Pilsner Eko 4,5 % 33 cl flaska, med bäst-före-datum 2022-07-07, felaktigt kan ha märkts som alkoholfri dras nu ett parti av ölen tillbaka.

Det som har blivit fel i produktionen är att det kan finnas flaskor i partiet som har fått fel framsidesetikett och märkts som alkoholfria.

På baksidesetiketten står det däremot korrekt att flaskan innehåller 4,5 procent alkohol, och även kartongen ska vara korrekt märkt med information om att lådan innehåller öl som har en alkoholhalt på 4,5 procent.

Spendrups uppger att de tar händelsen på största allvar och att de har vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska inträffa framöver och beklagar det inträffade.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS