Uppgifter: Amazon budar på speljätten Electronic Arts, vilket får aktien att rusa med 14 procent i förhandeln.
Uppgifter: Amazon budar på speljätten Electronic Arts, vilket får aktien att rusa med 14 procent i förhandeln. Bild: Martin Meissner

Speljätte rusar tvåsiffrigt på uppgifter om Amazon-bud

Electronic Arts, som bland annat äger svenska spelundret Dice, kan komma att köpas upp av Amazon, enligt obekräftade uppgifter. Aktien rusar tvåsiffrigt under förhandeln på New York-börsen.

ANNONS

Amerikanska multinationella spelutvecklaren Electronic Arts uppges vara på väg att bli uppköpt av e-handelsgiganten Amazon, rapporterar USA Today som hänvisar till källor hos svenska spelmediabolaget GLHF.

De ännu obekräftade uppgifterna får EA, en av världens 10 största spelbolag, ägare av exempelvis tidigare Göteborgsanknutna succéstudion Dice, att rusa tvåsiffrigt i förhandeln på Wall Street.

Vid tvåtiden på fredagseftermiddagen stiger EA 14 procent på det möjliga uppköpsbudet, uppger Omni Ekonomi.

I EA:s katalog återfinns kända spelserier såsom Fifa och NHL. Och så givetvis svenska krigsspelen Battlefield.

Uppköpsryktet av EA är ett i raden av spektakulära sammanslagningar och bud inom spelvärlden den senaste tiden. Det främsta exemplet är Microsofts köp av spelförlaget Activicsion Blizzard, en affär som kostade it-jätten 69 miljarder dollar, motsvarande 730 miljarder kronor.

ANNONS

Enligt källor till USA Today kommer affären offentliggöras under fredagen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS