Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nysatsning. SKF söker en rad högutbildade industriarbetare och mjukvaruutvecklare.

SKF storsatsar – nyanställer 60 i Göteborg

Ökad efterfrågan och nyinvesteringar gör att SKF nyrekryterar. Totalt ska 60 tjänster tillsättas i Göteborg, varav hälften inom produktion.

För SKF råder strålande tider med ökad efterfrågan och satsning på ett center för mjukvaruutveckling inför framtidens övervakning av maskiner och robotar. Dessutom behöver ett nytt affärssystem för hela koncernen mjukvaruutvecklare och andra experter.

– VI satsar på ökad digitalisering och "internet of things" för att minska kostnaderna, och skapa leveranser utan fel, öka spårbarbet och flexibilitet. Dels för den egna verksamheten när vi kopplar ihop flödena, och dels utvecklingen av nya plattformar för nästa generations teknik för tillståndskontroll av maskiner hos våra kunder, säger Gunilla Nilsson, vd för SKF Sverige i ett uttalande.
 

30 tjänster inom produktion

Totalt behöver 60 tjänster tillsättas i Göteborg, varav hälften är inom produktionen.

SKF planerar att gå upp i femskift inom tillverkningen av rullkomponenter för att klara trycket.

– Vi har en positiv situation med ökad efterfrågan på våra produkter för fabriken i Göteborg, samtidigt som vi behöver öka takten och säkerställa framtida volym och tillgänglighet av våra produkter hos våra kunder, säger hon.
 

Utvecklar tillverkningsteknologi

Koncernens satsningar på ett nytt mjukvarucenter och ny tillverkningsteknologi i Göteborg gör att produktionen är automatiserad av robotar och digital produktionsprocess.

– Det händer mycket just nu inom svensk industri och särskilt området industri 4.0. Här i Sverige finns en stor produktionskunskap och hög utbildningsnivå hos industriarbetare och vi behöver nya talanger, säger Gunilla Nilsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.