SKF:s vd och koncernchef Alrik Danielson slutar nästa år.
SKF:s vd och koncernchef Alrik Danielson slutar nästa år. Bild: Meli Petersson Ellafi

SKF:s vd och koncernchef slutar nästa år

Alrik Danielson, vd och koncernchef för SKF, slutar under 2021, uppger företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Under måndagseftermiddagen meddelade SKF att Alrik Danielson ska sluta som vd och koncernchef under nästa år.

Han har haft rollen sedan januari 2015 och Hans Stråberg, styrelseordförande i AB SKF, honom.

– Jag vill varmt tacka Alrik Danielson för hans insatser för SKF under sammanlagt 25 år i bolaget och framförallt för tiden som vd och koncernchef då han genomfört stora och viktiga förändringar som positionerat SKF mycket väl för framtiden, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Styrelsen har tillsammans med Alrik Danielson gjort bedömningen att det nu är rätt tid att identifiera en ny vd och koncernchef som kan fortsätta leverera på bolagets strategi.

ANNONS

Styrelsen har nu inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd och koncernchef.

– SKF är ett fantastiskt företag och det är ett privilegium att få arbeta med sådana engagerade kollegor. Jag vet att SKF kommer att fortsätta att vara framgångsrikt i framtiden, säger Alrik Danielson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS