Så här ska SKF:s nya huvudkontor i Göteborg se ut, enligt skissen.
Så här ska SKF:s nya huvudkontor i Göteborg se ut, enligt skissen. Bild: Illustration: Liljewall arkitekter

SKF får grönt ljus för nytt huvudkontor

SKF har nu fått bygglov för sitt nya huvudkontor i Gamlestaden. Det betyder att koncernledningen nu lämnar den klassiska, gula SKF-skrapan.

ANNONS
|

Kullagerjätten har, som GP tidigare berättat, länge haft planer på att flytta huvudkontoret från den gula 1960-tals-skrapan till bolagets gamla centrallager på produktionsområdet i närheten. Nu har ombyggnaden fått klartecken och det nya huvudkontoret väntas vara färdigt för inflyttning under sommar 2020.

SKF:s koncernledning lämnar den klassiska skrapan i Gamlestaden, som nu ska renoveras.
SKF:s koncernledning lämnar den klassiska skrapan i Gamlestaden, som nu ska renoveras. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

– Våra befintliga lokaler är inte längre ändamålsenliga och vi ser många fördelar med att flytta koncernhuvudkontoret till egna lokaler som är fullt anpassade till våra behov och arbetssätt. Med de nya lokalerna som är energi- och yteffektiva får vi lägre lokalkostnader. SKF:s globala huvudkontor blir också kvar i företagets vagga i Gamlestaden i Göteborg vilket känns väldigt bra, säger Christian Johansson, finansdirektör i SKF-koncernen, i en skriftlig kommentar.

ANNONS

Det nuvarande koncernkontoret ritades av arkitekten Gustaf Lettström och stod klart 1967. I början av 2000-talet såldes byggnaden, tillsammans med en av de tidigare fabriksbyggnaderna, och SKF har sedan dess hyrt lokalerna. Nu löper hyresavtalet dock snart ut medan lokalerna enligt SKF, "står inför en större renovering".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS