Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

SKF Årets idrottssponsor

Det är tidningen Sport & Affärer som delar ut priset till Årets sponsor. SKF får det för sitt engagemang i Gothia Cup.

SKF är huvudpartner för Gothia Cup och står även bakom förturneringen Meet the World, som spelas i ett tjugotal länder runt om i världen.

Det är ett sätt för det svenska verkstadsföretaget att skapa kontakter med viktiga exportmarknader.

- Meet the World-turneringarna och huvudsponsringen av Gothia Cup är mer än bara underhållning för SKF och våra anställda. De ingår i SKF Care, som är vårt engagemang i hållbarhet. Med över 40 000 anställda över hela världen, vet vi att dagens ungdom mycket väl kan bli våra anställda, kunder, leverantörer och aktieägare i framtiden.

Aktiviteterna är ett sätt för att främja mångfald och förståelse för olika kulturer, skriver Sport & Affärer i sin motivering till utmärkelsen.

- Meet the World-turneringarna ger oss chansen att utanför vår normala affärsverksamhet bidra positivt till de samhällen och regioner där vi är verksamma och samtidigt får allmänheten lära sig lite mer om SKF, säger Ingalill Östman, Senior Vice President, Group Communications and Government Relations.

SKF har sponsrat Gothia Cup sedan 2006 och blev huvudpartner 2007.

Fotbollsturneringarna Meet the World genomförs i ett 20-tal länder där SKF har verksamhet. De vinnande lagen får delta i Gothia Cup.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.