1,5 miljoner svenskar har fått fel deklarationsdatum i sina digitala brevlådor i ett utskick från Skatteverket.
1,5 miljoner svenskar har fått fel deklarationsdatum i sina digitala brevlådor i ett utskick från Skatteverket. Bild: Claudio Bresciani/TT

Skatteverkets miss – har gett fel deklarationsdatum

Skatteverket har skickat ut fel deklarationsdatum till 1,5 miljoner svenskar. I utskicket, som var en påminnelse som hamnade i digitala brevlådor, stod det att man skulle godkänna deklarationen senast den 29 mars för att få skatteåterbäringen i april, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Senast den 30 mars ska man godkänna sin deklaration digitalt om man vill få skatteåterbäringen i april. Så står det i alla fall på Skatteverkets hemsida.

Men det visar sig att 1,5 miljoner svenskar har fått ett felaktigt utskick till sina digitala brevlådor i en påminnelse från Skatteverket. Där står det att det sista datumet för att godkänna deklarationen och få skatteåterbäringen i april istället var 29 mars.

– Det har blivit ett fel, det är den 30 mars som gäller. Det var en påminnelse som skickades ut, säger Maria Ekman presskommunikatör på Skatteverket, till Aftonbladet.

Hon säger även att Skatteverket inte gått ut med någon rättelse eftersom felet var åt rätt håll.

ANNONS

LÄS MER:Dags att deklarera 2023: Avdragen du inte får missa

LÄS MER:Ekonom: Kolla på ränteavdraget i deklarationen

LÄS MER:Företag kan börja söka elstöd först 30 maj

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS