Jula öppnar ett andra varuhus i Göteborg.
Jula öppnar ett andra varuhus i Göteborg. Bild: Bild: Pressbild, Jula

Skaraborgskt familjeimperium öppnar varuhus på Backaplan

Familjeimperiet, med basen i Skara, ska expandera stort i år – och öppnar nu ett 3 000 kvadratmeter stort nytt varuhus på Backaplan.
– Vi räknar med att anställa drygt 20 personer, säger Johan Sjöhagra, ansvarig för kedjans alla säljkanaler.

ANNONS
|

I höstas lanserade hemmafixar-kedjan Jula storstilade framtidsplaner – och berättade att de i år ska öppna totalt tio nya varuhus i Sverige, Norge och Polen. För Göteborgs del innebär expansionen ett nytt varuhus på Backaplan. Portarna väntas slå upp "innan sommaren".

Johan Sjöhagra, Director Store Operation, DSO, på Jula.
Johan Sjöhagra, Director Store Operation, DSO, på Jula. Bild: Pressbild: Jula

– Våra kunder gillar de fysiska varuhusen och vi ser en stor potential för expansion i Göteborg – vi är därför väldigt glada att vi fått till den här etableringen. Backaplan är en stark handelsplats som ska bli ännu starkare i framtiden, säger Johan Sjöhagra, Director Store Operation, ansvarig för alla säljkanaler på Jula.

LÄS MER: Parfymgigant en av flera shoppingnyheter i Göteborgsområdet

ANNONS

LÄS MER:Enigt fullmäktige antog inriktning för Backaplan

Omsätter över åtta miljarder – från Skara

Han syftar på den omgörning av Backaplan som just nu pågår. På sikt ska det byggas 7 000 bostäder, ett kulturhus, ett handelscentrum och en pendeltågsstation i området.

Jula har idag ett varuhus i Göteborg, i Sisjön. I samband med den andra etableringen ska kedjan anställa ytterligare drygt 20 personer i Göteborg.

LÄS MER:Dansk butikkedja öppnar nytt i Nordstan

Jula säljer bland annat verktyg, förvaring, heminredning, byggvaror och trädgårdsprylar till både privatpersoner och företag. Kedjan äger totalt 101 varuhus i Sverige, Norge och Polen.

I den familjeägda koncernen, som idag styrs av Karl-Johan Blank, ingår också bland annat fastigheter och hotell. Hela koncernen, som har sin bas i Skara, sysselsätter 3 500 anställda och omsatte drygt 8,1 miljarder kronor förra året.

LÄS MER: Prylkedjan ansöker om konkurs

ANNONS