Butiker och hundratals bostäder börjar byggas på Backaplan redan under våren, enligt Skanska.
Butiker och hundratals bostäder börjar byggas på Backaplan redan under våren, enligt Skanska. Bild: Langhjelm

Skanska bygger i centrala Göteborg – för ca 1 miljard

Byggjätten Skanska kommer bygga bostäder och butiker på Backaplan för närmare en miljard kronor, enligt ett nytt avtal med fastighetsägaren Skandia.

ANNONS
|

Det svenska byggbolaget Skanska meddelar under torsdagsmorgonen att de kommer delta i upprustningen av Backaplan.

Byggjätten har tecknat ett avtal med Skandia fastigheter om att bygga butiker och bostäder i området för omkring 800 miljoner kronor.

Hundratals nya bostäder

Avtalet rör två hus, 8 respektive sju våningar höga. Förutom två våningar dedikerade för Backaplanshandeln beräknas affären leda till 420 bostäder.

”Projektet blir startskottet för en nysatsning på Backaplan där det finns en vision om att kombinera kraft och kreativitet från området med trygga moderna byggnader och blandade kvarter”, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Bygget förväntas dra igång redan i vår och beräknas vara färdigställt hösten 2025.

ANNONS

LÄS MER:De tar över McDonalds lokal på Backaplan

LÄS MER:Här är nya jätteplanen för Backaplan

LÄS MER:Nu börjar vårens stora trafikarbeten – påfarter stängs

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS