Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sjöbefälsskolan såld till Sefa

Den gamla Sjöbefälsskolan på Kvarnberget i Göteborg får åter igen en ny ägare.

Fastigheten består bland annat av den tidigare Sjöbefälsskolan, som stod klar 1862, och har en utsikt över Göta älv och Göteborgs inlopp.

Nordstaden 28:2 i Göteborg har en uthyrbara yta på 9100 kvadratmeter.

Säljaren Niam är ett private-equity företag inom fastigheter i Norra Europa med huvudkontor i Stockholm.

Köpare byggkoncernen Sefa med säte i Göteborg och de tillträder fastigheten den 26 september 2013. Koncernen omsatte 1,1 miljarder kronor förra året.

Sefa hade först tänkt sig bygga bostäder, åtminstone delvis. Men detaljplanen tillåter bara det i halva fastigheten och det skulle ta för lång tid att vänta på klartecken för resten, säger Ola Serneke, vd på Sefa.

- Just nu förhandlar vi med ett enda stort företag som ska flytta in men först ska vi bygga om en del. Fastigheten är i bra skick men måste anpassas till deras verksamhet. Vilket företag det handlar om kan jag inte säga ännu.

Han vill heller inte avslöja köpesumman.

Teknikkonsultföretaget ÅF (Ångpanneföreningen) har hyrt hela Sjöbefälsskolan men flyttar 2014 till Skanska och det nybyggda ÅF-huset på Grafiska vägen.

- Niam har skapat ett intressant projekt på Sjöbefälet sedan det stod klart att den nuvarande hyresgästen har för avsikt att flytta ut. SEFA delar vår vision och vi är nöjda med att överlåta fastigheten till dem för vidare utveckling, säger Stefan Albinsson på Niam.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.