Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sista, sista julklappsköpet via näthandeln

Nu är sista chansen för att dra kortet på nätet för att sitta säker på julafton. Men exakt när varierar mellan webbshopparna.

– På siba.se kan du handla klapparna ända fram till kl. 17:00 tisdagen den 22/12 och få leverans innan julafton, säger Nora Ay är PR-chef och presskontakt på Siba.

Däremot måste kunder norr om Östersund vara ute ett dygn tidigare och Siba kan inte heller garantera leverans.

– Vi kan aldrig 100 % garantera att inget händer. Men om allt är som det ska utan stormar och liknande så är tanken att det ska komma fram enligt överenskommelsen med vår transportör.

På Netonnet tar det enligt hemsidan 2-4 fyra dagar med vanlig frakt men för den som ännu söker de sista julklapparna så går det att betala extra för expressfrakt och då tar det 1-2 två dagar. För kunder som bor söder om Östersundsregionen går det att beställa julklappar ända fram till klockan 21:00 den 22/12.

Vill du däremot ha något från Elgiganten med på inhandlingslistan så är det bråttom. Med expresspaket går det att lägga en sista beställningen i dag måndag klockan 15:00.

Nästan lika bråttom är det om du ska handla julklappar på Mediamarkt som tar emot sista beställning klockan 15:45 i dag måndag.

– Det gäller för varor som finns i lager och som kan levereras med postpaket, säger Kajsa Ekelund, kommunikationschef på Mediamarkt och påpekar att det förutsätter transportföretagen levererar i tid.

Men har du glömt att köpa julklapp till svärmor eller bara haft fullt upp med arbete och julbord så går det att chansa enligt Nora Ay på Siba.

– Beställer du något onsdag den 23/12 så finns det en liten möjlighet att du får paketet samma dag men det är inget vi går ut med då det inte är säkert att alla utlämningsställen har öppet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.