Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IT-försäljning. Karl Wallengren fick anställning genom extrajobbet.

Siktar på fast säljarjobb

Bättre provision och schyssta arbetskamrater. Karl Wallengren är nu provanställd på ett nytt säljarföretag, med siktet inställt på fast tjänst.

– Nu jobbar jag med att sälja bredband och telefoni på Ephone. Jag har fortfarande kvar samma chef som tidigare, det är bara det att Key code där jag jobbade innan har köpt upp stora delar av det här företaget. Det var skönt att byta arbetsuppgifter, när man har jobbat länge med att sälja en sak är det lätt att man börjar upprepa exakt samma ord till alla kunder.

Sista gymnasieåret var kämpigt och han kände sig väldigt skoltrött, därför blev det mycket jobb redan under skoltiden.

– Hade jag inte jobbat hade jag antagligen ändå bara suttit hemma och kollat på tv. Tack vare att jag jobbade så mycket visste också min chef att jag var beredd på att jobba heltid efter att jag tagit studenten, det var nog mycket därför jag fick jobbet.

Gymnasiet är avklarat och Karl Wallengren tycker att det blev bra betyg trots att han jobbade så mycket på slutet. Lusten att läsa vidare har inte riktigt infunnit sig, men han börjar ändå så smått förbereda sig på vidare studier.

– Jag sökte en översiktskurs i juridik på distans och halvfart. Men jag kommer nog inte att fortsätta med det sen, jag kände mest att jag ville känna på hur det är att plugga på högskola. Som det känns nu vill jag helst hålla på med försäljning och marknadsföring. Blir jag sugen på att plugga mer kanske jag söker in till någon KY-utbildning till hösten.

Att säljarjobbet är resultatinriktat är det som tilltalar honom mest.

– Du märker direkt om du blir bättre eftersom du då säljer mer och tjänar mer pengar. Visst kan det vara jobbigt att få massa nej-kunder, men jag är väldigt tävlingsinriktad. Därför passar det här jobbet mig.

Men han känner att det fortfarande finns gott om tid för att ändra inriktning.

– Jag är ju fortfarande bara 19, jag har hela livet framför mig!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.