Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ola Serneke. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Serneke: Så många köpare vill hoppa av från Karlatornet

390 har sagt ja men ett 40-tal säger nej. Dessutom har ett 60-tal valt att stå kvar med ursprungsavtalet. Det meddelar byggherren Serneke om Karlatornet.

Karlatornet har totalt 594 lägenheter och 487 av dem har funnit köpare som tecknat bindande förhandsavtal. I augusti i år meddelade Serneke att bygget blir försenat minst ett år och att inflyttningen startar under andra halvåret 2022 istället.

Läs mer: Därför försenas bygget av Karlatornet

Under gårdagen rapporterade SVT Plus att ett hundratal av köparna inte godkänt förseningen och det bekräftas nu av Serneke. Enligt dem ska 390 av köparna gett sitt ja till den nya planen medan runt 60 valt att stå kvar med ett ursprungligt bindande avtal. Cirka 40 köpare har uttryckt önskemål om att dra sig ur. Detta meddelar Serneke Group i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Lär mer: Serneke vägrar betala tillbaka missnöjda Karlatornet-kunder

En förutsättning

Vd och koncernchef säger i pressmeddelandet att det varit en förutsättning för att komma vidare i projektet att en majoritet av köparna är med dem.

Läs mer: Serneke på gång att sälja Karlatornet

Enligt SVT Plus vill flera kunder som ingått förhandsavtal få sina pengar tillbaka, något som Serneke inte går med på. Istället hänvisas kunderna till rätten. Bostadsjurister som SVT Plus har talat med menar dock att konsumenter har rätt att häva sina förhandskontrakt, något som skulle kunna innebära att Sernekes prestigeprojekt försenas ytterligare eftersom risken annars är stor att Serneke inte får banken och nya samarbetspartnerns med sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.