Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Serneke och Riksbyggen bygger bostadshöghus i Kungälv

Med 14 våningar blir bostadsrättsföreningen Kaprifolen Kungälvs högsta hus. Nu står det klart att Serneke kommer att bygga 99 bostadsrätter i den nya stadsdelen Kongahälla åt Riksbyggen.

Serneke har tecknat ett entreprenadavtal med Riksbyggen värt 183 miljoner kronor för att uppföra 14-våningarshuset. Huset kommer enligt pressmeddelanden från Serneke och Riksbyggen att bli den fjärde etappen i den nya stadsdelen Kongahälla – alltså bostadsområdet som ligger bredvid det nya shoppingcentret vid E6 som Serneke också uppfört.

Även om 14 våningar i dagens läge inte är jättehögt, blir det ändå Kungälvs högsta hus, enligt pressmeddelandet. Serneke har tidigare byggt knappt 300 lägenheter i området.

LÄS MER: Se bilderna på Kungälvs nya resecentrum

De 99 bostadsrätterna kommer att börja uppföras 2022 och stå färdiga 2024. Och det är varierande lägenheter: alltifrån ettor på 35 kvadratmeter till femmor på 117 kvadrat.

Från Riksbyggens sida framhåller man hållbarhetssatsningar som elbilsladdning, samt bilpool och cykelpool.

– I hela projektet finns hållbarhet med i både stort och litet, bland annat kommer föreningen att få solpaneler och sedumtak, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen i ett uttalande.

LÄS MER: Balder köper del av Karlatornet

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.