Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nyanlända från Pukhet kommer solbrända Niyousha Farrokhamanesh, Daniel Adelsson och Emmie Eriksson. Alla har flitit använt sina mobiler och kollat mail under semestern.

Semestern riskerar bli mer splittrad

Mobilen och mejlen hotar sommarsemestern. Men stresskonsulterna får mer jobb. Världen har förändrats sedan senaste semesterlagen klubbades för precis 30 år sedan.
Mobilen går ner i minsta ficka. Trådlösa nätverk gör datorn mer användbar. Resultatet blir att vi visserligen kan vara tillsammans, men semestrarna riskerar också att bli avsevärt mer splittrade.
Det är inte bra. Det menar både fack och andra experter, som varnar för plottriga semestrar. Både i tid och relationen till arbetet under ledigheten.
Känner ansvar för vikarier
- Man måste lära sig att hantera mejl och mobiltelefonen, annars kan semestern också gå på högvarv, säger stresskonsulten Tommy Hermansson.
- Ibland ställer arbetsgivare krav på anställda med specialkunskaper att de ska vara anträffbara även under ledigheten samtidigt som anställda känner stort ansvar för vikariernas jobb. Teknikutvecklingen fortsätter och vi måste vara observanta, säger Carl-Gustaf Hjort, regionchef för Sif.
Att semestern sprids över året är numera vanligt. Den forna industrisemestern, i dess klassiska mening, är ett minne blott.
Här är några tunga skäl:
Globaliseringen
- Det hände något kring 1990, säger Stefan Mattsson, koncernchef i världsomspännande Mattssonföretagen. Verksamheten är i full gång även sommartid i Kina och ute i Europa ligger semestern på andra tider än våra.
- Vi måste ta hänsyn till fler i dag, anställda och kunder finns i hela världen och varje region har sina semesterupplägg, säger Kenneth Krantz, regionchef vid Svenskt Näringsliv i Göteborg.
Fler jobbar i hushållet
Semestern ska stämma för hela familjen. Det är ett knepigare pussel numera när båda oftast jobbar och semestrar ska synkroniseras. Därtill med stängda dagis.
Längre semesterresor
- Anställda mellan 55 och 65 är ofta vana vid sin sommarsemester, men yngre tar gärna tre veckor under vintern för att åka långt bort, säger Gunnar Andersson vid industriföretaget Junoverket i Uddevalla. Resor till fjärran resmål eller skidresor är exempel på semestrar utanför juli.
Facket har mindre problem med semestrarna numera, åtminstone på tjänstemannasidan.
- Semestrarna är individuella i hög grad och parterna brukar komma bra överens, säger Carl-Gustaf Hjort. En och annan hör av sig under semestern för att få råd hur de ska göra när arbetsgivaren vill att de avbryter semestern för viktiga uppdrag.
- Mitt svar är att ingen kan tvinga någon att avbryta, det är upp till var och en att själv bedöma, säger han.
Facken försöker göra innehållet i semestern så bra som möjligt.
- Vi förhandlar fram rabatter och vi har egna semesteranläggningar, säger Carl-Gustaf Hjort.
Stresskonsulten Tommy Hermansson menar att den som jobbar året runt bör ha minst tre, helst fyra veckors sammanhängande ledighet för att varva ner, stressa av och komma igen. Det duger inte att ta ut en vecka då och då under året. Han har själv ett förflutet inom den en gång så hypade it-branschen och vet vad han talar om.
Men verkligheten är inte alltid så enkel. Företagen räknar pengar och uppskattar den som jobbar både hårt och länge och dessutom tycker det bara är roligt.
- Arbetsgivaren bör se upp och be den flitige gå hem i stället för att klappa på ryggen och ge beröm, säger Tommy Hermansson. Vi måste lära oss att dela upp dygnet i arbete, fritid och sömn i lagom proportioner. Att bli utbränd kan bli en dyr historia och svårt att komma tillbaka.
Semesterperioderna spretar
Men det kan vara svårt att få till. Exempelvis i en familj där båda jobbar och semesterperioderna spretar. Då är det lätt att ta korta semestrar för få vara ihop. Men det är dumt, enligt Tommy Hermansson.
- Bättre då att dela på semestern så att man får tre-fyra veckor ensam. Dessutom är det inte problemfritt att efter ett helt år med jobb på var sitt håll samsas i flera veckor i en trång husvagn eller stuga, säger han.
Stresskonsulten Tommy Hermansson och hans kollegor har högsäsong efter semestrarna. Men han vill ändå inte gå så långt att han bara skyller på semestrarna.
- De problem som blossar upp under semestern ligger ofta latenta även under övriga delar av året, tror Tommy Hermansson. Men när parterna lever tätt inpå varandra blir problemen ohanterliga.
Risker med korta ledigheter
Över huvudtaget finns risker med för korta ledigheter. Arbetsmiljöverkets studie mellan 1989 och 2005 visar att:
Nästan hälften har stora svårigheter att koppla av jobbet under ledighet.
1989 uppgav 38 procent att de hade detta problem, en kurva som under fem år ökade till 45 procent.
Färre kvinnor än män upplevde i början av 90-talet problemet men från 1995 är det fler kvinnor än män som inte kan koppla av tankarna från jobbet under ledighet.
Stresskonsulten Tommy Hermansson uppmanar oss att koppla av - enkelt.
- Man behöver inte åka jorden runt, man behöver inte ens lämna stan, säger han. Långpromenader i Botaniska eller på stan kan räcka. Se bara till att göra nåt annat än du gör i jobbet. Den som är målare bör inte måla sitt hus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.