Selins jättelyft – vinsten ökade 47 procent

Fastighetsjätten Balder överträffade förväntningarna och ökade vinsten med 47 procent under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. ”Framtiden är ljus”, skriver vd Erik Selin i rapporten.

ANNONS
|

Balders hyresintäkter, förvaltningsresultat och driftöverskott för fjärde kvartalet överträffade analytikernas förväntningar, enligt Infront.

”Det gångna året har varit intressant på många sätt och vis, med stora svängningar i förväntningar och priser inom alla möjliga områden. Verksamheten i Balder har totalt sett klarat sig väl och både förvaltningen och våra projekt har presterat över förväntan under året”, skriver Erik Selin i vd-ordet.

Hyresintäkterna uppgick till drygt 2 421 miljoner kronor, nära 400 miljoner kronor mer än motsvarande period året innan.

LÄS MER:Jättevåning i centrala Göteborg såld för nästan 17 miljoner

Aktien faller på börsen

Förvaltningsresultatet för fjärde kvartalet blev 1 619 miljoner kronor, mot 1 098 miljoner året innan. Det är en ökning med 47 procent. För helåret 2021 blev resultatet 6 129 miljoner kronor, mot 4 900 miljoner under 2020.

ANNONS

Driftsöverskottet landade på på 1 798 miljoner kronor. En ökning mot jämförelsekvartalets 1 499 miljoner kronor.

”Framtiden är ljus och det är min tro och förhoppning att vi även framgent kan hitta bra investeringar och på så sätt återinvestera våra resultat, utveckla Balders alla delar och generera ökad intjäningsförmåga”, skriver Erik Selin i vd-ordet.

Strax efter börsöppning på fredagen var Balders aktie ned omkring 1,2 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS