Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Selin trivs med basen i Göteborg

Erik Selin, vd i Balder, fortsätter fastighetsköp i miljardklassen och trivs med att ha sin bas i Göteborg.

- Det var här jag började för 20 år sen och jag trivs fortfarande bra att arbeta med huvudkontoret i Göteborg. Det är inte aktuellt att flytta närmare börs och kapitalmarknad i Stockholm. Jag har inte tänkt ändra mig.

GP träffar Erik Selin på Göteborgs kapitalmarknadsdag på måndagen. Drygt 20 Göteborgsföretag presenterar sig på löpande band för 100-talet intresserade investerare och analytiker på Ullevi Lounge.

Erik Selin och fastighetskoncernen Balder har hunnit samla på sig 430 fastigheter värda kring 22 miljarder. Så sent som i förra veckan presenterade Balder en ny fastighetsaffär där man köper Bovista Invest för 2 miljarder – med 4 300 lägenheter i bland annat Göteborg och Västerås.

Men Erik Selin är inte på Göteborgs kapitalmarknadsdag för att ragga pengar. Inte till ett lån på 1 miljard som aviserades i samband med Bovista-affären.

- Nej, det här var en chans att presentera företaget och vår verksamhet.

Han vill ge en eloge till arrangörerna till andra upplagan av Göteborgs kapitalmarknadsdag.

- Bra initiativ att låta Göteborgska företag få presentera sig för investerare. I Stockholm är det sådana träffar var och varannan veckan. Jag ska upp nu på tisdag för ännu en presentation.

Efter två decennier i fastighetsbranschen är Selin fortfarande intresserad av affärer på en marknad som just nu är i ett mellanläge, med varken höga toppar eller djupa dalar.

- Det gäller att hitta rätt affärer och jag har duktigt folk omkring mig. Och jag tycker att det fortfarande är roligt att gå till jobbet.

Göteborgs kapitalmarknadsdagar

Ett arrangemang som är ett samarbete mellan Connect West, West Coast Venture, Financial hearings och nystartade ekonomisajten N360.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.