Seats elbil El-born när den visades upp på bilsalongen i Genève förra året. Arkivbild.
Seats elbil El-born när den visades upp på bilsalongen i Genève förra året. Arkivbild. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Seat plockar ny vd internt

ANNONS

Spanska biltillverkaren Seat, som ingår i Volkswagen-koncernen, rekryterar sin nye vd internt. Det blir den nuvarande försäljnings- och marknadschefen Wayne Griffiths som får vd-rollen och det högsta ansvaret för varumärkena Seat och Cupra, enligt ett pressmeddelande. Han tillträder tjänsten den 1 oktober.

"Wayne Griffiths är en av koncernens mest kvalificerade chefer. Under de senaste fyra åren har han drivit Seats försäljning till rekordnivåer", säger Herbert Diess, Seats styrelseordförande och vd för Volkswagen Group, i en kommentar.

Den tidigare vd:n Luca de Meo lämnade bolaget i januari. Den tillförordnade vd:n Carsten Isensee övergår till att bli bolagets finansdirektör.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS