Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SCA seglar upp som torsdagens börsvinnare. Arkivbild.

SCA rusar efter uppgifter om jättebud

SCA-aktien rusar på Stockholmsbörsen. Detta efter Dagens Nyheters uppgifter om ett jättebud på bolaget. När handeln stängde på en halvdagsöppen påskbörs hade aktien stigit med nästan åtta procent.

- Det som skrivs är lite motstridigt och ibland felaktigt, men i princip är det säkert så att när man öppnar upp bolaget på det sättet som man gör i olika steg så vore det konstigt om inte olika externa parter tittade på de olika delarna. Det vore nästan märkligt. Så i princip tror jag att det ligger mycket i det här, säger Linus Larsson, analytiker på SEB.

Det är Dagens Nyheter som har uppgifterna om ett jättebud på 200 miljarder som ska ha lagts på hygiendelen av företaget SCA. Investerarna uppges vara två internationella riskkapitalbolag som tillsammans lagt budet som ligger strax över SCA:s totala börsvärde.

Företaget, med en skogsdel och en hygiendel, anses vara värt mer uppdelat i två separata bolag. Beslutet om delning kom vid SCA:s bolagsstämma den 5 april.

Sedan tidigare har uppgifter gjort gällande att Skandia, riskkapitalbolaget Nordic Capital och en tredje part har lagt ett bud på skogsdelen på 40–50 miljarder kronor. Men budet uppges ha varit ännu högre, 70 miljarder. Samtidigt ska en ny konstellation planera att lägga bud på skogsdelen, enligt källor till DN.

SCA vill inte kommentera uppgifterna.