Ilija Batljan, vd för SBB. Arkivbild.
Ilija Batljan, vd för SBB. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/SvD/TT

SBB rusar tvåsiffrigt efter att ha visat korten

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan runt nollan, men vände sedan uppåt.
Allra bäst gick det för fastighetsbolaget SBB, vars intjäningsförmåga redovisades i samband med att delar av portföljen sålts av.

ANNONS
|

Börsens breda OMXS-index ökade 0,6 procent och OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna gick upp 0,5 procent på måndagen.

Bland aktierna på OMXS30-indexet steg fastighetsbolaget SBB mest. Aktien rusade 15,7 procent sedan bolaget redovisat sin intjäningsförmåga i samband med att delar av portföljen sålts av till Brookfield. Molntjänstbolaget Sinch ökade 5,3 procent. Tredje bäst gick gruvbolaget Boliden som steg 2,4 procent.

I botten återfinns teleoperatören Telia och telekomtillverkaren Ericsson som backade 0,6 respektive 1,1 procent. Allra sämst gick det för bilsäkerhetsbolaget Autoliv som tappade 1,3 procent.

På börsens breda index sticker den digitala tidningstjänsten Readly ut. Aktien rusade 56,6 procent efter att Bonnier lagt ett bud på bolaget.

ANNONS

På morgonen kom inköpschefsindex för den svenska tjänstesektorn som visade på en nedgång. Siffror från Arbetsförmedlingen visade också att varslen ökar för andra månaden i rad.

Londonbörsens breda FTSE-index steg 0,2 procent, Parisbörsens CAC40-index backade 0,7 procent och Frankfurtbörsens DAX-index tappade 0,6 procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS