Flygbolaget Egypt Air bekräftar att flygningarna till Saudiarabien har ställs in.
Flygbolaget Egypt Air bekräftar att flygningarna till Saudiarabien har ställs in. Bild: Johan Nilsson / TT

Saudiarabien stoppar resor till nio länder efter coronaoro

Saudiarabien stoppar resor till nio länder i det nya coronavirusets spår. Dessutom ska personer från de berörda länderna, eller som varit där under de senaste 14 dagarna, inte släppas in i landet, rapporterar Nyhetsbyrån Reuters.

ANNONS
|

Från och med den nionde mars får Saudiarabiens invånare inte längre resa till Förenade Arabemiraten, Kuwait, Bahrain, Libanon, Syrien, Sydkorea, Egypten, Italien eller Irak. Enligt Reuters kommer informationen från en källa på landets inrikesdepartement.

Personer från någon av de aktuella länderna, eller som varit där under de senaste 14 dagarna, ska heller inte släppas in i landet. Stoppet ska också gälla all flyg- och båttrafik, med undantag för evakueringar och handelsresor, enligt Reuters.

LÄS MER:Det händer om en kris bryter ut i din semesterort

Flygbolaget Egypt Air har bekräftat att flighterna till Saudiarabien är inställda tills vidare.

Reseförbudet är en rad av landets åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset. Man har sedan tidigare dragit tillbaka turistvisum för medborgare i länder med bekräftade fall av coronaviruset, enligt BBC News. Man ska heller inte bevilja visum till pilgrimsresande som ska besöka Mecka eller Medina, en resa som miljontals muslimer genomför varje år.

ANNONS

Hittills har sju fall av coronaviruset bekräftats i Saudiarabien, enligt Världshälsoorganisationen WHO:s senaste siffror.

LÄS MER:Prognosen: Flygindustrin kan göra biljonförlust efter virusutbrottet

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS