Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

SAS vd: Kämpar för överlevnad

Flygbolaget SAS står inför en dyster framtid, enligt nya bolagets vd Anko van der Werff. I en intervju med danska tidningen Finans, medger vd:n att företaget måste förändra sig för att lyckas i framtiden.
Bolagets aktie rasar på börsen efter intervjun.

SAS och stora delar av resebranschen går fortfarande på knäna till följd av coronapandemin. Nu handlar det om en kamp för överlevnad, säger Anko van der Werff till tidningen Finans.

– SAS kämpar för att överleva. När jag ser hur marknaden ser ut och hur våra kunder ändrar sig står det klart att vi måste göra saker och ting annorlunda, säger han.

LÄS MER: SAS-protester på huvudkontoret – polis inkallad

Företagsresandet bedöms minska i framtiden vilket slår extra hårt mot just SAS och Anko van der Werff har nu kallat företagets fackföreningar för ytterligare förhandlingar.

– Det kräver förståelse och vilja från alla och förhandlingarna har ett mål: SAS ska vara konkurrenskraftigt så att vi kan överleva, växa och skapa jobb. Jag önskar göra detta tillsammans med fackföreningarna, men det krävs två för att dansa tango, säger Anko van der Werff.

På måndagen rasar bolaget på börsen. Vid 11.30-tiden hade aktien backat med över 12 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev.