SAS rusar på börsen efter att representanter från båda parter meddelat att de närmar sig ett slut på de långtgående förhandlingarna.
SAS rusar på börsen efter att representanter från båda parter meddelat att de närmar sig ett slut på de långtgående förhandlingarna. Bild: Johan Nilsson/TT

SAS rusar tvåsiffrigt på börsen efter positiva signaler från medlare

Efter att medlarna i SAS-konflikten berättat att förhandlingarna går framåt rusar bolaget på börsen. Vid 11-tiden ligger aktien på plus 14,6 procent.

ANNONS

Flygbolaget har lamslagits av den två veckor långa pilotstrejken. Förhandlingarna mellan pilotfacket och SAS har gått i stå. Nu har medlare från båda parter meddelat att de börjar se en ljusning i det tidigare så låsta läget.

– Vi hoppas kunna nå en lösning under dagen, sa Martin Lindgren, ordförande för SAS-sektionen på Svensk pilotförening till TT under måndag morgon.

Även den svenska medlaren Claes Stråth har tidigare visat försiktig optimism efter helgens utdragna förhandlingar.

– Om viljan finns – och det vet jag att den gör – så kommer det här att kunna lösas under morgondagen, men inget är klart förrän det är klart, sade Claes Stråth på söndagskvällen till TT.

ANNONS

Efter beskeden har flygbolagets aktie, som tappat nästan hälften av sitt värde sedan årsskiftet, rusat tvåsiffrigt och var vid 11-tiden upp 14,6 procent.

LÄS MER:Börsen stiger på bred front

LÄS MER:SAS uppgång och fall

LÄS MER:SAS: Lösning måste nås i dag

LÄS MER:Förhandlingen pågick i 33 timmar – utan lösning

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS