Saab får supportavtal i Förenade arabemiraten. Arkivbild.
Saab får supportavtal i Förenade arabemiraten. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Saab ror hem två stora avtal

Försvarskoncernen Saab har tecknat två stora avtal, med USA respektive Förenade arabemiraten, till ett sammanlagt värde av drygt två miljarder kronor.

ANNONS

Saabs supportavtal med Förenade arabemiraten gäller det flygburna sensorsystemet Global Eye, skriver försvarskoncernen i ett pressmeddelande. Avtalet sträcker sig mellan 2020 och 2022 och ordervärdet är 144,9 miljoner dollar (motsvarande 1,3 miljarder kronor).

Avtalet omfattar support och underhåll av Global Eye och arbetet kommer enligt Saab att utföras på plats i Förenade arabemiraten.

Samtidigt meddelar Saab i ett separat pressmeddelande att koncernen har fått en beställning på ammunition till Carl-Gustaf-systemet och AT4-systemet av USA:s armé. Ordervärdet är 930 miljoner kronor och leveranserna kommer att ske under nästa år.

Beställningen från USA:s armé ingår i ett femårigt ramavtal som blev klart i fjol.

ANNONS

"Den här beställningen stärker vår relation till den amerikanska försvarsmakten som har använt våra markstridsystem under flera årtionden. Vi ser denna beställning som ett bevis på att de värdesätter flexibiliteten och effektiviteten i våra system", säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, enligt pressmeddelandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS