Så tar partierna debatten med Sd

ANNONS
|

Erik Ullenhag, partisekreterare (fp)

- Ja. Sverigedemokraterna har fått ett så starkt väljarstöd att vi har en skyldighet att ta debatten. Vi har tron att goda argument kan övertyga människor.

Per Schlingman, partisekreterare (m)

- Ja. Vår utgångspunkt är att behandla Sd som vilket parti som helst. De är representerade i 144 kommuner och har rätt att vara med i den politiska debatten som alla andra. Vi vill låta deras åsikter stå mot våra.

Marita Ulvskog, partisekreterare (s)

- Ja. Vi har tidigare tackat nej eftersom vi fört en diskussion i partiet om det är rätt att debattera med dem. Men tidigare har de använt det till att framställa sig själva som martyrer och det vill vi inte bjuda dem på. Vi är inte rädda för att möta deras argument.

ANNONS

Håkan Wåhlstedt, partisekreterare (mp)

- Vi har inget principiellt nej mot att ta en debatt. Lokalt tar vi debatter i fullmäktige. Det är viktigt att partierna i fullmäktige inte går ihop i ett gemensamt motstånd, utan att alla för sin politik.

Anders Flanking, partisekreterare (c)

- Ja det gör vi när det finns anledning. Vi granskar deras politik men vi gör det i proportion till deras storlek. Vi debatterar i de kommuner där de finns representerade.

Lennart Sjögren, partisekreterare (kd)

- Ja vi debatterar med dem i de politiska sammanhang där de finns representerade, alltså fullmäktige.

Anki Ahlsten, (v)

- Det beror på. Vi gör det där de finns representerade på lokal nivå. Men det är fel att ge dem ytterligare möjlighet att föra ut sitt budskap på riksplanet. De finns inte i riksdagen. Att göra som Mona Sahlin tycker vi är fel.

ANNONS