Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så bokar du billigaste flygresan

Nu har skolorna startat och semestern är över för de flesta. För den som har möjlighet och vilja är det tid att fynda billiga resor. Vi har pratat med de stora resebyråerna och tipsar om de bästa knepen för billigaste semestern.

Så här i slutet av augusti efter skolstart och i början av september har alla stora flygbolag kampanjer och låga priser. Det är också nu som sista minuten är extra billigt.

- Det är ovanligt billigt eftersom det varma vädret tryckte ner priserna redan från början och nu har skolorna kommit igång, säger Katarina Daniels kommunikationsansvarig på Ticket.

Just nu går det att hitta resor upp till 40 procent billigare än i fjol, om man kan tänka sig att resa iväg inom den närmaste tiden. Det varma vädret har satt sina spår och bokningarna har inte riktigt kommit igång som de brukar i mitten av augusti. Resebyrån Ticket märker av en nedgång med runt 15 procent både när det gäller resor nu och under höstlovet.

Trötta på sol

- Man kan helt enkelt vara lite mätt på sol och värme för tillfället, säger Katarina Daniels.

När det gäller höstlovet och jullovet är det inte så stor skillnad på priserna mot förra året, än så länge. Men om bokningarna inte tar fart så kan utbudet av sista minuten-resor öka, vilket kan leda till att priserna trycks ner, enligt Katarina Daniels.

Även resebyrån Resia märker av att bokningarna har minskat.

- Många fler bokar weekendresor till storstäder i stället för sol och bad, säger Lina Eklund presskommunikatör på Resia.

Malaga klättrar uppåt

Som vanligt är det London som ligger i topp som weekendresmål, men även Malaga har blivit allt populärare. Samtidigt som Paris och Nice blir allt mer efterfrågade igen. När det gäller reguljärflyg så har Florida blivit ett favoritmål för många med Miami på första plats, Fort Lauderdale på sjätte och Orlando på sjunde plats.

En resform som ökar, medan andra backar, är de dyra upplevelse- och äventyrsresorna. Men chartern är trots allt fortfarande stor med resmål som Las Palmas och Palma de Mallorca i topp. Ett prisvärt resmål är framför allt Turkiet dit det finns gott om resor, vilket ger låga biljettpriser. Samtidigt som den turkiska liran är svag mot den svenska kronan och det är billigt på plats.