Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med andra november kan man flyga direkt från Landvetter till Kaunas i Litauen. För tillfället kommer det vara den enda direktlinjen mellan Göteborg och Litauen. Bild: Johan Nilsson/TT
Från och med andra november kan man flyga direkt från Landvetter till Kaunas i Litauen. För tillfället kommer det vara den enda direktlinjen mellan Göteborg och Litauen. Bild: Johan Nilsson/TT

Ryanair startar fyra direktlinjer från Landvetter

Lågprisbolaget Ryanair startar i höst fyra nya linjer från Landvetter. En av dem går till Litauens näst största stad, Kaunas och blir den enda direktlinjen mellan Göteborg och Litauen.
– Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

Efter ett tufft år i flygbranschen börjar man se återhämtningar i form av att gamla linjer börjar öka sina avgångar och att nya linjer poppar upp. Nu öppnar för första gången en direktlinje mellan Göteborg och Litauens näst största stad Kaunas. Sträckan kommer trafikeras av Ryanair två gånger i veckan, måndagar och fredagar, från och med den andra november. Det blir för tillfället den enda direktlinjen mellan Göteborg och Litauen.

– Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter och att de väljer att lansera ytterligare en ny destination, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Skövde flygplats kan läggas ner

LÄS MER: Kletade ner Stena Line med bajs – döms

Flyglinjerna återkommer då pandemin lättar

Samtidigt lanserar Ryanair även nygamla linjer till Riga, Billund och en ny linje till Arlanda som alla börjar trafikeras i oktober. Tidigare flög flygbolaget till Skavsta.

Förra veckan meddelade även SAS att man startar nya direktflyg mellan Göteborg och Gran Canaria till hösten efter att efterfrågan börjat gå upp igen när pandemin lättar. I juli månad ökade flygtrafiken på Landvetter med 255 procent jämfört med juli 2020 då pandemin höll flygtrafiken nere på väldigt låga nivåer. Jämfört med juli 2019 var trafiken i fortfarande 63 procent lägre.

LÄS MER: Då går nya flygen från Göteborg till Kanarieöarna

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi