Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ryanair är intresserat av att köpa konkursade Air Berlin, men vill först få större insyn i finanserna, säger Ryanairs vd. Arkivbild.

Ryanair sneglar på Air Berlin

Flygbolaget Ryanair är intresserat av att köpa förlusttyngda Air Berlin. Först vill dock det irländska lågprisbolaget få större insyn i den tyska konkurrentens finanser.

Det säger Ryanairs vd Michael O'Leary i telefon till nyhetsbyrån Reuters.

- Vi skulle gärna lägga ett bud på hela Air Berlin. men vi vet inte hur stor rekonstruktion som krävs, hur mycket pengar det förlorar, varför det går med så stor förlust på en marknad där vi tjänar pengar, säger O'Leary och hänvisar till att Air Berlin fokuserar på korta linjer inom Europa.

Ryanairchefen upprepar misstankar om att Air Berlins konkursansökan är fabricerad, med syfte att stärka Lufthansa.

- Vad blir över när Lufthansa har slutfört diskussionerna? frågar han, med hänvisning till uttalanden i förra veckan om att Lufthansa står först på tur för samtal sedan Air Berlins flighter säkras med hjälp av ett brygglån från den tyska regeringen och Lufthansa.

Air Berlin ansökte i förra veckan om konkursskydd efter att en av huvudägarna Etihad Airways bestämt sig för att sluta finansiera det förlusttyngda bolaget. Air Berlins vd Thomas Winkelmann har sagt att tre flygbolag är intresserade av ett uppköp, men nämner inga namn.