Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med 220 skräckaktörer och scener som hämtade ur en skräckfilm slog Liseberg halloweenrekord. Bild: Liseberg
Med 220 skräckaktörer och scener som hämtade ur en skräckfilm slog Liseberg halloweenrekord. Bild: Liseberg

Ruskigt bra halloween för Liseberg

Årets halloween på Liseberg blev en riktigt ruskig rekordhistoria.

Det var kanske den läskigaste halloween i nöjesparken hittills. Hur som helst slogs årets halloweenkoncept i Liseberg alla rekord med över 320 000 besökare och en omsättning på 90 miljoner kronor. I fjol kom det 290 000 gäster under novemberlovet och omsättningen låg på 65 miljoner kronor.

Från Liseberg var den framgångsrika halloweensäsongen välkommen, efter en besvärlig sommar med ändlös sol, fotbolls-VM och en försenad öppning av Valkyria, vilket gjorde att gästsiffrorna minskade med tre procent jämfört med förra sommaren.

– Lisebergs årssiffror har på årsbasis legat mycket stabilt de senaste fyra åren, men det har varierat mycket mellan säsongerna. Vi kommer inte att kunna ta igen sommarens gästtapp helt, men vi är otroligt stolta över både halloweenparken och gästernas reaktioner på den, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg i ett uttalande.

Scener som ur en skräckfilm

Nytt för årets halloween var bland annat skräckattraktionen Shocker som åktes av 53 000 personer och där till de fyra skräckhusen Gasten, Vinden, Zombie och The Experiment som besöktes av 140 000 gäster.

De besökare som vågade sig över Mölndalsån mötte av 220 skräckaktörer som skapade scener som var som hämtade ur en skräckfilm.

Anders Andersen vill inte göra någon prognos för helåret eftersom Jul på Liseberg återstår, vilken brukar locka 400 000 till 500 000 besökare.

Redan nu har Liseberg påbörjat arbetet med att tömma parken på pumpor och skräckrekvisita och istället börjat packa upp ljusslingor, tomtar och granar.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi