Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Telia var ett sänke på Stockholmsbörsen – som stängde runt nollan. Arkivbild.

Runt nollan på börsen – trots Teliatapp

Det var i stort sett stiltje på Stockholmsbörsen på tisdagen. Telia var det stora sänket efter besked om en mångmiljardaffär i Norge. Det vägdes upp av stigande bankaktier.

OMXS-index stängde på näst intill samma nivå som vid öppning (-0,01 procent).

Teleoperatören Telia, som på fredag redovisar resultatet för andra kvartalet, meddelar inför kvartalsrapporten att man köper danska TDC:s norska verksamhet för nästan 23 miljarder kronor. Aktien föll med 4,1 procent.

SEB, först ut bland storbankerna att redovisa resultat för andra kvartalet, överträffade förväntningarna. Aktien steg med 4,2 procent.

Även övriga bankaktier drogs med uppåt: Handelsbanken steg 1,2 procent, Nordea gick upp 0,8 procent och Swedbank ökade 0,3 procent.

Det rapporterande medicinteknikbolaget Getinges aktie rusade också rejält uppåt. Den stängde börsdagen med en ökning på 10,4 procent.

Samtidigt gick Europabörserna något uppåt. Frankfurts DAX-index stängde med en ökning på 0,8 procent, Londons FTSE100-index med 0,3 procent och Paris CAC40-index steg 0,2 procent.

Världsmarknaden präglas samtidigt av osäkerhet i kölvattnet på ett kraftigt fall för råoljepriset. Bakom utvecklingen ligger oro för ett överutbud på olja på världsmarknaden sedan USA:s regering öppnat upp för undantag från sanktioner mot länder som importerar olja från Iran.