Oscar Properties 'Norra tornen' vid Torsplan i Stockholm. Arkivbild.
Oscar Properties "Norra tornen" vid Torsplan i Stockholm. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Revisorer: Oscar Properties framtid osäker

Bostadsutvecklaren Oscar Properties offentliggjorde på fredagen sin årsredovisning för 2019. I en särskild revisorsupplysning framgår en dyster bild.

ANNONS

"Koncernens fortsatta verksamhet är beroende av att planerade fastighetsförsäljningar genomförs samt att förlängning eller lösen av räntebärande skulder om 688 Mkr som förfaller under 2020 sker", står det i upplysningen.

Den särskilda revisorsupplysningen fortsätter i moll.

"Skulle inte de åtgärder som styrelsen planerar att genomföra kunna genomföras finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamheten".

Fallande omsättning

Oscar Properties omsättning rasade under årets första tre månader. Bolaget redovisar en såld bostad under kvartalet – en ökning från noll bostadsförsäljningar föregående tremånadersperiod, men långt under de 20 som såldes under motsvarande period i fjol.

I kvartalsrapporten, som ursprungligen skulle ha publicerats i början av månaden, redovisas en nettoomsättning på 108,3 miljoner kronor, vilken kan jämföras med fjolårets 443,4 miljoner kronor.

ANNONS

Från 150 till 17 anställda

"Vi fortsätter arbetet med att anpassa och organisera bolaget till nuvarande marknad, efterfrågan och verksamhet. Under det senaste året har vi bland annat dragit ner personalstyrkan från 150 anställda till nuvarande 17", skriver vd Oscar Engelbert i en kommentar och fortsätter:

"Vi ser en intensiv aktivitet inom uthyrning samt på affärssidan, detta trots att den rådande pandemin har försenat och försvårat flera av våra affärsplaner och projekt".

Företaget meddelar även att Finansinspektionen har beslutat att skriva av ärendet om hur man har redovisat fastighetsutveckling genom bostadsrättsföreningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS