Renovera eller inte?

ANNONS
|

- Jättesvårt att veta, säger Ulrika. Vi gjorde det för vår egen skull.

Familjen Warger har haft huset i Kålltorp i 21 år och när de slutligen bestämt sig för att flytta så var det inget lättvindigt beslut.

För huset är en pärla de polerat ömt genom åren. De började med det viktiga, snarare än det estetiska. Grunden dränerades om, el- och vattenledningar moderniserades. Köket ritade de själva, takets renovering genomfördes så att de gamla tegelpannorna bevarades. Allt med tanke på att bevara husets karaktär.

- I princip renoverade vi för oss själva hela tiden, för vi tänkte nog aldrig flytta, säger Ulrika Warger och fortsätter:

ANNONS

- Min man har spikat in sin själ i huset.

Ulrika och Ruben Warger har trivts så bra i sitt hus att de aldrig känt någon stress att hitta en lägenhet.

- Vi har varit extremt kräsna när vi letat, säger Ulrika.

Så därför blev det att de la nya pengar på renovering när de redan var på väg ut ur huset. Hur tänkte de, var det inte pengar i sjön?

- Ja, den tanken har väl slagit oss. Men en sådan sak kan man ju aldrig veta i efterhand, säger Ulrika Warger.

Det projekt de gav sig på var hallen.

- Vi var så trötta på den gamla hallen själva. Sedan tänkte vi att det första intrycket är väldigt viktigt för en som funderar på att köpa. Och det fick vi nog bekräftat under tiden vi hade huset till försäljning.

Ulrika och Ruben Warger fick så mycket betalt för huset som de hoppats på. Både de och deras mäklare är angelägna om att påpeka att deras försäljning ingick i en serie bostadsförsäljningar där alla gjorde bra affärer.

Men varför fick de betalt så de blev nöjda?

- Beror det på att vi har ett hus som är i så bra skick, eller beror det på läget?

ANNONS

Ulrika Warger funderar, men har inget svar.

- Visserligen las det samtidigt ut ett hus som från början var likt detta, ett par gator bort. Det gick inte för samma pris. Men samtidigt så tycker inte jag att det var en lika trivsam gata. Husen i det området var renoverade med tegel och ger ett helt annat intryck.

Ulrika Warger inser att hon aldrig kommer att få veta om den sista renoveringen, den nya hallen, betalade sig.

Samtidigt vet hon att de till de nya ägarna lämnar vidare ett hus de mer än gärna skulle bott kvar i – om det inte varit så att de också har en fin sommarstuga och dessutom hittat drömlägenheten i centrala stan.

ANNONS