Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åre är en av de största skidorterna, där märker man hårt tryck på bokningar till jul och sportlov. Bild: Erik Nylander/TT
Åre är en av de största skidorterna, där märker man hårt tryck på bokningar till jul och sportlov. Bild: Erik Nylander/TT

Rekordmycket bokningar till svenska fjällen – trots coronaviruset

Det är nästan fullbokat till de kända skidorterna i svenska fjällen de kommande loven, det uppger Sveriges Radio Ekot.

De stora vinterturistorterna i norra Sverige märker redan nu ett hårt tryck på bokningar till jul, nyår och sportlov, uppger Sverige Radio Ekot. Och en viktig orsak är att det efter corona är att många destinationer i Alperna inte har öppet som vanligt.

– Det är ett bättre bokningsläge än tidigare år och det kan ju bero på att Alperna inte kommer att vara öppna på det sättet som vi är vana vid. Bokningsläget överlag är fullbokat, säger Anna Hansson vd för destinationsbolaget i Vemdalen till Ekot.

LÄS MER: Hemester får Skistar att satsa på sommaren

”Fåtal boenden kvar”

I Åre, Vemdalsområdet och Funäsfjällen i Jämtland/Härjedalen märker man ett mycket hårt tryck.

– Under nyår så är det bara ett fåtal boenden kvar i Funäsfjällen och det gäller också sportlovet, framför allt vecka nio och vecka åtta, säger Funäsfjällens destinationschef Mats Lennartson till Ekot.

LÄS MER: Solkusten lockar turister med gratis covid-försäkring

LÄS MER: Flygsiffror fortsatt låga: "Svag efterfrågan"

Tveksamt med nattlivet

Kollegan Therese Sjölundh, vd på Åre Destination, konstaterar att det är oklart hur mycket nattklubbarna på orten kommer att kunna hålla öppet med tanke på coronarestriktionerna.

– Det kommer ju se mycket annorlunda ut den här vintern. Det får vi mycket frågor om och det kommer vi att vara tvungna att kommunicera, vad som kommer gälla, säger hon till Ekot.

Även Sälen och Stöten rapporterar högt bokningstryck.

LÄS MER: Jubileet uppskjutet – nu får var femte anställd gå

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.