Regeringens nya besked om Arbetsförmedlingen

På måndagen presenterar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och utbildningsminister Anna Ekström nya beslut om Arbetsförmedlingen och hur fler arbetslösa ska kunna få utbildning.

ANNONS
|

Den världsomspännande pandemin har gjort allt fler svenskar arbetslösa. På måndagen presenterar arbetsmarknadsministern och utbildningsministern regeringens nya beslut som rör Arbetsförmedlingen och utbildning för arbetslösa.

På presskonferensen framgick bland annat att arbetslösa ska kunna studera - exempelvis för att läsa färdigt gymnasiet, med bibehållen ersättning i upp till ett år. Och Arbetsförmedlingen får i uppdrag att anvisa fler arbetslösa till reguljär utbildning istället för yrkeskurser eller matchningstjänster.

– Vi ökar möjligheterna för fler arbetslösa att studera, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på pressträffen.

LÄS MER:Kortare arbetsdagar på sikt – men det löser inte krisen

Arbetsmarknadsministern: Gymnasieutbildning mycket viktigt

Nordmark säger att regeringen är övertygad om att det behövs mer arbetsmarknadspolitik och mer utbildning i arbetsmarknadspolitiken.

ANNONS

– Fler arbetslösa ska kunna studera med bibehållen ersättning och Arbetsförmedlingen får i uppdrag att anvisa arbetslösa till reguljär utbildning.

Eva Nordmark framhåller att gymnasieutbildning är en mycket viktig merit för att öka chanserna att få ett jobb. En tredjedel av de som idag är inskrivna som arbetslösa saknar gymnasieutbildning.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS