Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Old Beefeater Inn får ny ägare i Rastagruppen. Bild: Ken Niss

Rasta tar över Old Beefeater Inn

Rastakedjan köper Old Beefeater Inn i Linnéstan och tar över verksamheten vid nyår. Det är första steget in på pub-marknaden.

Restaurangkedjan Rasta Group har länge velat bredda sig och utöka sina affärsområden.
Med förvärvet av Old Beefeater Inn, får bolaget nu ytterligare ett fjärde ben – pubverksamhet.

– Vi har egentligen inga pubar idag, men vi har haft det på vår önskelista, och detta är starten. Det är en väldigt brittisk pub och tanken är att fortsätta med det. Så det är ingen större skillnad när vi kommer in, säger Rastagruppens vd Ulrik Svartborn.

– Kunderna kanske tror att vi kommer att göra större förändringar, men det är inte tanken, Den ska få fortsätta att leva sitt liv. Men det kan också vara en styrka för personalen och fastighetsägarna att vi kommer in. Vi omsätter nästan 900 miljoner kronor och är ett stabilt och bra bolag, så det känns nog bara tryggt för de anställda, säger han.

Gammal fri independant-pub

Det var flera skäl att man valde just Old Beefeater. Rörelsen är 26 år gammal och väl inarbetad, dessutom har den väldigt många lunchgäster för att vara en pub.

–Det är över förväntan jämfört med andra pubar och har en bra köksmästare och bra mat, säger Ulrik Svartborn.

Old Beefeater Inn har länge varit en independent-pub, vilket innebär att den inte är bunden till något av de stora bryggerierna som många andra pubar är. Det gör att rörelsen själv bestämmer vilka ölsorter som serveras.

Första steget in pubnäringen

Förvärvet betyder inte att det kommer att förändras, och framöver kommer pubens eget lokala öl att finnas kvar.

–Det är de gamla ägarna och personalen som har ett eget bryggeri. Jag tror att puben har 17-18 kranar idag och där kommer Lycke att finnas kvar, säger Ulrik Svartborn.

Rastagruppen ser The Old Beefeater Inn som ett första steg in i pubnäringen.

–Sedan driver vi ju också verksamhet i Gamla Ullevi, och där finns puben Il Professore, som funnits sedan 2009, som vi har lite tankar på att skaka liv i. Sedan får vi se, vi är startgroparna och detta är första steget, säger Ulrik Svartborn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.