Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

R12 köper Nimbus

Investeringsbolaget R12 köper de resterande delarna ur Nimbus konkursbo. Den gamla Nimbuskoncernen delas därmed upp i tre delar.

Igår kväll såldes de resterande delarna ur Nimbus-koncernens konkursbo, uppger konkursförvaltare Rickard Ström.

- Min uppgift har varit att få ett så optimalt ekonomiskt resultat som möjligt. Det har varit det viktigaste, säger Nimbus konkursförvaltare Rickard Ström vid Advokatfirman Lindahl till GP

Han är nöjd med att arbetstillfällen bibehållits och att bra förutsättningar skapats för att fortsätta utveckla alla verksamheter i tidigare Nimbuskoncernen, genom försäljningen av Ryds Båtindustri förra veckan och resterande delar till R12 nu.

- Anledningen till att vi fastnade för R12 är att de lämnade det högsta budet. Men det är ett plus att bolaget har ett starkt eget kapital och att hela affären möjliggör fortsatt verksamhet på samtliga driftsställen. Det tycker jag är väldigt tillfredsställande, säger Ström.

I slutändan kommer den gamla Nimbuskoncernen dock drivas som tre separata delar, där Ryds och Storebro drivs vidare av andra aktörer.

R12 Kapital Fund köper den tidigare Nimbus-gruppens verksamheter i Göteborg, Mariestad och Storebro samt varumärkena Nimbus Boats och Paragon Yachts ur koncernens konkursbo.

R12 står som majoritetsägare i en ägargrupp där även den tidigare styrelseledamoten i Nimbus, Fredrik Strömholm, ingår. Under en övergångsperiod kommer verksamheten att ledas av tidigare verkställande direktören Magnus Andersson.

I samband med köpet förvärvas även den tidigare delägda återförsäljaren Nimbus Stockholm,

- För att ytterligare kraftsamla kring varumärket och marknadsföringen i Stockholmsområdet som ett komplement till den redan helägda försäljnings- och serviceverksamheten i Göteborg, skriver R12 i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Storebro kommer dock att säljas vidare till Roger von Haugwitz, som i dag driver Lime Marine i Älvsjö, ett mindre företag som främst sysslar med vinterförvaring av motorbåtar.

Haugwitz driver också ett större lönsamt företag i avloppsbranschen.

För en vecka sedan såldes en första del ur Nimbus konkursbo, småländska Ryds Båtindustri, till ett antal personer från Ryds Båtindustris tidigare ledningsgrupp.

I Nimbuskoncernens konkursbo ingick Nimbus Boats Holding AB, Nimbus Boats AB, Nimbus Produktion i Mariestad AB, Storebro Bruks AB och Ryds Båtindustri AB.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.