Mats Qviberg överger sin mediekarriär. Arkivbild.
Mats Qviberg överger sin mediekarriär. Arkivbild.

Qviberg säljer sina aktier i Metro

ANNONS
|

Köpare är Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen som betalar en krona. Qviberg tillför samtidigt ett aktieägartillskott på 50 miljoner kronor för att "säkerställa att Metro ska kunna fortsätta på sin inslagna bana".

Qviberg betalade 20 miljoner för aktierna och Metro och 1,6 miljoner för finanssajten Realtid, pengar han nu förlorar. Totalt gör han en förlust 71,6 miljoner kronor.

- Jag är jättenöjd med affären även om det blev väldigt kort och dyrt, säger han till SvD.

ANNONS

Christen Ager-Hanssen säger till Dagens Nyheter att han ställde Qviberg inför valet att antingen kliva av eller reda upp det han förorsakat,

- Nu tycker jag att han tog sitt ansvar. Han löste en gordisk knut med ett alexanderhugg. Det fanns ingen annan väg efter det sätt som han har agerat, säger Ager-Hanssen.

Mats Qviberg fick mycket uppmärksamhet för en intervju med den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag där han bland annat talade om en journalist som "en typisk stalinist som vi borde bli av med".

I ett mejl till SvD skriver han att han inte svara på om förtroendet för tidningen skadats, men att han hoppas att "intresset som vårt inhopp gav initialt uppväger den eventuella skada som uppstått av de missförstånd som uppstod senare".

Qviberg skriver att han inte ångrar något han gjort som medieägare men att han underskattade hur mycket tid det skulle ta i anspråk "och den tiden har jag inte".

TT

ANNONS
ANNONS