Villapriserna och priserna på stora bostadsrätter har ökat mest under pandemin. Arkivbild.
Villapriserna och priserna på stora bostadsrätter har ökat mest under pandemin. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Priserna för stora bostäder ökar mest

ANNONS

Under pandemin har fler jobbat och studerat hemifrån och familjemedlemmar har behövt trängas alltmer på en och samma boyta – vilket har spätt på längtan efter en större bostad. Något som märks på prisökningarna på större lägenheter och villor under de senaste 18 månaderna.

Enligt Svensk Mäklarstatistiks siffror har bostadspriserna för fyrarummare och ännu större stigit med 20 procent, på riksnivå. Enrummare har i sin tur ökat med 9 procent.

Prisökningarna märks av i alla storstadsområden. Priserna för lägenheter med fyra rum eller fler steg i Stormalmö med 25 procent, följt av Storstockholm med 19 procent. Lägst ökning hade Storgöteborg med 17 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS