Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Teknikmagasinet räddas igen.
Teknikmagasinet räddas igen. Bild: Meli Petersson Ellafi

Pressade Teknikmagasinet räddas igen - får ny ägare

Konkurshotade Teknikmagasinet får en ny ägare i Matera Retail Group. Det är den fjärde ägaren till bolaget på nära fyra år.

Matera Retail Group har förvärvat samtliga aktier i Teknikmagasinet SWE AB och Appricot Life AB från den tidigare ägaren Ambience Group AB, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det innebär att Teknikmagasinet återigen räddas. Butikskedjan stod inför konkursens rand, efter att Kalmar tingsrätt avbrutits bolagets rekonstruktion för några veckor sedan.

LÄS MER: Teknikmagasinet är nära konkurs – 500 jobb i fara

LÄS MER: Prylkedjan ansöker om konkurs – presentkort gäller inte

LÄS MER: Småländskt bolag köper Teknikmagasinet

Bakom förvärvet står ett antal aktörer som Svea Ekonomi, Kvalitena och Unwrap Finance. Målsättningen är att utveckla bolagen vidare, skriver Matera Retail Group.

Kommer att fokusera på onlineförsäljning

– Vi är mitt inne i en pågående transformation av affärsmodellen där inte minst vår satsning på mobilreparationer där alla våra butiker också är verkstäder är en viktig del. Vi kommer parallellt med detta att fokusera ännu mer på onlineförsäljningen och att ytterligare integrera våra olika försäljningskanaler‚ skriver vd:n Ulrika Göransson till Realtid.

Teknikmagasinet har sedan 2017 haft tre ägare: Segulah, Peter Gyllenhammar AB och Ambia Trading. Och den fjärde blir som sagt Matera Retail Group AB som är uppbackat av Kvalitena, Svea Ekonomi och Unwrap Finance.

Redan i januari försattes Teknikmagasinet i konkurs efter en lång tid av finansiella problem. Men då klev Ambience Group AB klev in och räddade butikskedjan.

Men coronapandemin satte käppar i hjulet för räddningsaktionen, och när Kalmar tingsrätt avbröt rekonstruktionen hade leverantörer har fordringar mot bolaget på närmare 13 miljoner.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.