Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Postnords huvudkontor i Stockholm. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Postnord stoppar paket till Kina

Det är inte längre möjligt att skicka paket till Kina med Postnord.
– Precis som många andra av världens postar har vi varit tvungna att ta det beslutet, säger presstalespersonen Maria Ibsén till facktidningen Ehandel.

På grund av situationen med coronaviruset går det inte längre att skicka paket till Kina med Postnord. Till Ehandel säger bolaget att de från och med nu stoppar försändelser av paket.

– Det är från och med nu inte möjligt att lämna in försändelser till Kina i Postnords nät. Precis som många andra av världens postar har vi varit tvungna att ta det beslutet då fraktkapaciteten till Kina just nu är mycket begränsad, och det gäller för Postnord i alla länder, säger Maria Ibsén, pressansvarig, till Ehandel.

Även paket från Kina som lämnades in innan virusutbrottet kommer att påverkas av kraftiga förseningar – om de kommer fram alls.

– De försändelser som lämnats in sedan virusutbrottets början kommer att bli kraftigt försenade, och China Post har meddelat att de slutar med utlämning genom fysiska möten, vilket ytterligare kommer att försena hanteringen, säger Ibsén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.