Den danska byrå som ligger bakom SAS reklamfilm har hotats.
Den danska byrå som ligger bakom SAS reklamfilm har hotats. Bild: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau/TT

Polisinsatsen över vid SAS reklambyrå

Polisen har nu lämnat området i centrala Köpenhamn där SAS reklambyrå ligger. Polisen undersökte ett misstänkt bombhot. "Vi hittade inget av polisiärt intresse och är nu färdiga på platsen", skriver polisen på Twitter.

ANNONS

Den danska reklambyrån som ligger på adressen hade anlitats av SAS för den omdiskuterade reklamfilmen som under onsdagen först togs bort från sociala medier och sedan lades ut igen under kvällen.

Hotet kom in via mejl vid femtiden på torsdag morgon. Polisen kan inte kommentera om hotet är direkt kopplat till SAS reklamfilm.

Filmen handlade om vad som egentligen är skandinaviskt. I reklamen lyfter SAS fram mat eller uppfinningar som anses vara skandinaviska men som härstammar från andra länder. Som exempel tas köttbullar, Danmarks älskade smörrebröd och midsommarstången.

"Vad är egentligen skandinaviskt? Absolut ingenting", säger en berättarröst.

Filmen skapade uppståndelse och kritik i sociala medier och togs tillfälligt bort under onsdag morgon, ett knappt dygn efter att den publicerats. SAS förklarade beslutet med att kampanjen utsatts för en attack.

ANNONS

– När vi såg den här onormala trafiken i vår Youtubekanal och på vår Facebooksida misstänkte vi att det var en nätattack, sade Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, till TT under onsdagen.

Filmen återpublicerades sedan samma kväll.

Anna Hansson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS