Polestars VD Thomas Ingenlath.
Polestars vd Thomas Ingenlath framför huvudkontoret i Torslanda. Om Bloombergs uppgifter stämmer kan bolaget vara värt 25 miljarder dollar vid en börsnotering – i nivå med de största svenska börsbolagen. Bild: Mia Höglund

Polestar rycker allt närmare börsnotering

Göteborgska elbilstillverkaren Polestar, som ägs av Geely och Volvo Cars, för samtal om att gå till börsen via spac-bolaget Gores Guggenheim, uppger Bloomberg News.

ANNONS
|

Den ekonomiska nyhetssajten skriver att det nu förs samtal om samgående mellan Polestar och Gores Guggenheim Ink, med hänvisning till källor nära ärendet.

En sådan affär uppges kunna värdera Polestar upp till cirka 25 miljarder dollar, motsvarande 215 miljarder kronor.

LÄS MER:Kinesiska statens elbil toppar svenska listan

LÄS MER:Räkna med fler förändringar från Polestar och Geely

Polestar skulle då kunna rycka allt närmare börsen via en så kallad Spac-notering.

En Spac-notering innebär att ett skalbolag noteras på börsen för att ta in pengar på börsen för att köpa upp ett annat bolag, som sedan tar över skalbolagets plats på börsen.

Ännu inga kommentarer kring affären

Ingen på Gores Guggenheim eller Polestar har hittills kommenterat uppgifterna. Och ingen överenskommelse är nådd, skriver Bloomberg.

ANNONS

Från Volvo Cars har man inte heller mycket att säga om pressuppgifterna:

– Vi kommenterar inte spekulationer, säger Christina Zander, presstalesperson för Volvo Cars.

Nyhetsbyrån skrev under våren om att Polestar tittade över olika alternativ att gå till börsen, inklusive genom en spac-fussion.

Gores Guggenheim noterades i mars och drog då in 6,8 miljarder dollar. Bolaget är bildat av de två investeringsbolagen Gores Group och Guggenheim Partners. Beskedet om Polestar-affären fick Gores Guggenheim-aktien att rusa med 10,7 procent under torsdagen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS