Hertz beställer upp till 65 000 elbilar av Polestar de kommande fem åren.
Hertz beställer upp till 65 000 elbilar av Polestar de kommande fem åren. Bild: Press

Polestar får jätteorder av hyrbilsjätten Hertz

Elbilsmärket Polestar har ingått i ett nytt omfattande partnerskap med hyrbilsjätten Hertz som kan komma att köpa upp till 65 000 bilar av elbilsbolaget de kommande åren.

ANNONS
|

Polestar har i samband med ett nytt globalt partnerskap med hyrbilsbolaget Hertz fått en jätteorder – elbilsmärket kan komma att sälja upp till 65 000 bilar till hyrbilsjätten de kommande fem åren.

Det meddelar bolagen i ett gemensamt pressmeddelande under måndagseftermiddagen.

Bolagen siktar på att kunna erbjuda Polestarmodeller vid hyrdisken i Europa redan i vår. Nordamerika och Australien får vänta ytterligare ett par månader, uppger Polestar.

– Vi är glada över att kunna samarbeta med Polestar och ser fram emot att introducera deras elektriska premiumprodukter i våra flottor för kunder och för mobilitetstjänster”, säger Stephen Scherr, vd för Hertz i en kommentar.

ANNONS

Tidigare i storaffär med Tesla

Affären med Polestar inte Hertz första omfattande order av elbilar. I höstas rusade Elon Musks Tesla på börsen efter beskedet om att hyrjätten köper in 100 000 Teslamodeller som ett led bolagets gröna omställning.

Inledningsvis är det bilmodellen Polestar 2 som kommer att levereras till Hertz.

– Vi är mycket glada åt att Hertz har valt Polestar som en strategisk partner på sin väg mot elektrifiering. Tack vare samarbetet med en global pionjär som Hertz kommer fler att kunna ta del av den fantastiska upplevelsen som det är att köra en elbil (...) För många av dem kan det vara första gången de kör en elbil – och det kommer att vara en Polestar, kommenterar Tomas Ingenlath i pressmeddelandet.

LÄS MER:Polestar till börsen – Leonardo DiCaprio en av ägarna

LÄS MER:Polestars värdering på 175 miljarder ger skjuts åt Volvo Cars

LÄS MER:Polestar planerar europeisk fabrik

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS